Superfície edificada: 16.606 m2

El Banc de Sang i Teixits (BST) és un centre públic de referència per a la donació, l’anàlisi i el tractament de la sang, els teixits humans i la teràpia cel·lular. Es troba situat al front marítim, a la confluència del passeig de Taulat amb els carrers Bilbao i Lope de Vega, al districte del 22@.

Alberga activitats del BST i més de 600 professionals. Des d’aquest enclavament estratègic se subministren components sanguinis a tots els hospitals i clíniques públiques i privades de Catalunya: abasteix les necessitats potencials de més de vuit milions de persones.

L’immoble, projectat per l’estudi d’arquitectura SaAS i dirigit per Joan Sabaté, és un prisma rectangular de façanes portants de formigó, amb espais de grans dimensions, sense pilars i adaptables a múltiples usos. Disposa de 9.900 m2 sobre rasant –planta baixa i cinc plantes– i una planta sota rasant de 6.700 m2.

Va obtenir el premi Endesa a la promoció immobiliària més sostenible i va ser finalista dels premis europeus Sustainable Energy Europe Awards. El 2014 es va vendre en concurs públic a Recober Inversiones per 38,2 milions d’euros.