Innovació

22@Network es suma a la comunitat DFactory

ACORD @22

15 de juliol de 2020

L’associació del districte empresarial de Barcelona es suma a l’impuls per a la creació de l’ecosistema d’indústria 4.0 de Barcelona

 L’associació DFactory continua sumant col·laboradors i acaba de signar un conveni de col·laboració amb l’associació empresarial 22@Network per a l’impuls del Hub Tecnològic per a la creació d’un ecosistema d’innovació que situï Barcelona com a pol d’atracció de la indústria 4.0 en el sud d’Europa.

L’acord estableix el compromís de totes dues entitats per a la creació d’un entorn adequat per al desenvolupament de les empreses del sector industrial i tecnològic, que fomenti l’atracció d’inversió local i internacional a la ciutat i la connexió entre talent i empreses. Totes dues entitats es comprometen a establir diferents col·laboracions entorn a projectes o iniciatives referents a innovació, transferència tecnològica, emprenedors, start-ups, empreses consolidades, inversors, incubadores i acceleradores; així com el desenvolupament de projectes living lab, entre d’altres.

El 22@ Network és el referent tecnològic de Barcelona que representa a més de 200 empreses i 45.000 treballadors. Mitjançant la signatura d’aquest acord s’assegura la incubació i creixement de nous projectes de base tecnològic/industrial.

L’objectiu és ampliar les aliances estratègiques amb la principal organització per a accelerar l’ecosistema tecnològic a la regió. Aquest primer impuls local forma part de l’estratègia d’aliances que ampliarà les seves fronteres internacionals una vegada passat l’estiu, aprofitant la celebració de la Barcelona New Economy Week (BNEW).

A la signatura del conveni han participat Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president de DFactory; i, Enric Urreta, president de l’Associació d’Empreses i Institucions 22 @ Barcelona (22@Network).

Poden veure dues imatges de la signatura de l’acte de col·laboració clicant aquí i aquí.
 

Sobre DFactory

DFactory és una associació privada sense ànim de lucre, impulsada per l’aliança entre el CZFB i Leitat (Tecnio), que té la missió de ser el Hub Tecnològic per al foment i el desenvolupament de la Indústria 4.0 a Europa potenciant un ecosistema d’atracció de talent, tecnologia i inversions en un espai únic que conjumini a les empreses més innovadores amb els projectes tecnològics més avantguardistes.

Les obres d’aquesta nau industrial, que estarà situada a la Zona Franca de Barcelona, ja estan en marxa. La primera fase del projecte finalitzarà a la fi d’aquest 2020 amb un edifici de 17.000 m² que comptarà amb oficines, laboratoris equipats amb l’última tecnologia i espais d’incubació per a atreure empreses innovadores, talent i inversió vinculat a l’impuls i el desenvolupament de les tecnologies 4.0. Es preveu que la segona fase inclogui una ampliació de 100.000 m².

Sobre 22@Network

22@Network BCN és una associació empresarial privada que reuneix les principals organitzacions del districte, grans empreses, universitats i centres tecnològics, i una xarxa de pimes i startups amb activitat en el districte.

Des de 2004, 22@Network BCN és la gran associació del sector innovador, tecnològic i creatiu de la ciutat de Barcelona. Amb més de 180 associats, som responsables de la consolidació del districte 22@ com un espai dinàmic, transformador i tecnològicament avançat, el districte d’innovació.

A 22@Network BCN facilitem la integració de les organitzacions i professionals emprenedors a les dinàmiques del 22@, fent xarxa, fomentant la interacció i aprofundint en la relació amb el barri de Poblenou per a un benefici comú.

col·laboracionsdfactory

Notícies relacionades