• Pere Navarro, delegado del Estado en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Galo Molina, Presidente de ALACAT, Antonio Llobet, Presidente de la Asociación Mundial de Operadores Económicos Autorizados, Anwar Zibaoui, Coordinador General de ASCAME, y Mohamed Alzarooni, Presidente de la World Free Zones Organization, han firmado la “Declaración de Barcelona” en favor de la cooperación y el desarrollo económico.

 

La Secretaria de Estado de Comercio, Xiana Méndez, ha entregado el Premio a la Mejor Innovación presentada en el SIL 2019, que ha recaído en MiR Robots y AndSoft, así como el Premio a la Mejor Innovación y a la Mejor Startup de eDelivery Barcelona 2019, que ha sido para Geever y RePack respectivamente.

 

  • La massiva afluència de professionals, les sinergies creades amb eDelivery Barcelona Expo & Congress, el Congrés Mundial de Zones Franques i l’InTrade Summit BCN, la celebració de “La Nit de la Logística” i el nombre de contactes realitzats, claus de l’èxit d’una edició molt positiva.

 

Barcelona, 28 de juny de 2019. – La Fira Lider de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa (SIL 2019) i la Fira Internacional de l’Entrega, Logística i Última Milla a l’eCommerce, eDelivery Barcelona 2019, organitzades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, han clausurat avui la seva 21a i 3a edició respectivament, amb 710 empreses participants, un 40% de les quals han estat internacionals vingudes de 43 països d’arreu del món. El SIL 2019 i eDelivery Barcelona han reunit al llarg de 3 intensos dies a tot el sector internacional del comerç internacional i de la cadena logística amb la celebració en paral·lel del Congrés Mundial de Zones Franques, el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, el MedaLogistics Summit i la Trobada de la AZFA.

 

Es signa la declaració de Barcelona

Aquest matí, aprofitant la celebració d’aquest Gran Cimera Mundial del Comerç Internacional i la Supply Chain, el delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, el President d’ALACAT, Galo Molina, el President de l’Associació Mundial d’Operadors Econòmics Autoritzats, Antonio Llobet, el Coordinador General de ASCAME, Anwar Zibaoui, i el President de la World Free Zones Organization, Mohamed Alzarooni, han signat la “Declaració de Barcelona” en favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic internacional. La “Declaració de Barcelona” de l’International Trade Summit 2019 recull 10 manifestos: 1) consolidar els avantatges naturals del Mediterrani, 2) la globalització ha de ser més inclusiva, sostenible i generadora de treball; 3) el creixement i la inversió són motors per al creixement, la innovació i l’ocupació; 4) la cooperació internacional també es basa en la capacitat del sector privat per a incrementar els fluxos d’inversió, de béns produïts i comercialitzats; 5) alliberar el potencial econòmic d’Amèrica Llatina; 6) el foment del transport i la logística per la cooperació i el desenvolupament econòmic; 7) el transport marítim constitueix un pilar fonamental en l’economia mundial; 8) la bona governança de les zones franques i mantenir els seus avantatges atractius conduiran a l’èxit; 9) compromís absolut amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible; 10) el millor comerç és el comerç correcte amb un creixement inclusiu.

 

Pere Navarro, Delegat Especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President del SIL, ha explicat que “es tracta d’una declaració que el món no necessita murs sinó posar ponts de col·laboració. Una vegada celebrada la Gran Cimera de Comerç Internacional i Supply Chain d’aquests dies no finalitza tot aquí, sinó que hem establert sinergies i compromisos entre totes les grans associacions i organismes internacionals que hem participat per a continuar cooperant i avançant junts en benefici d’un comerç internacional i una economia mundial més integrada, justa, inclusiva, transparent, prospera, innovadora i sostenible”.

 

710 empreses participants i visitants de 79 països

Pere Navarro també ha explicat que “hem celebrat l’edició més internacional de la historia amb la participació de 710 empreses participants, un 40 % d’internacionalitat, visitants professionals de 79 països, s’han generat molts contactes de qualitat i les empreses expositores ens han traslladat la seva total satisfacció perquè han fet negocis. En aquesta edició s’han aportat idees, solucions i casos d’èxit per abordar els dos grans reptes que ha d’afrontar el sector que són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, i la transformació digital.

 

DADES DE LES FERIAS SIL 2019 I EDELIVERY BARCELONA 

DADES DE LES FIRES
Empreses participants 710
Empreses nacionals 60%
Empreses internacionals 40%
Novetats presentades pels expositors 207
Nº Esdeveniments privats d’empreses 212
Professionals de premsa acreditats 283

 

DADES DE TOTS ELS CONGRESSOS CELEBRATS

SIL Congress, eDelivery Barcelona Congress, Congrés Mundial de Zones Franques, Congrés ALACAT, Cogrés Internacional d’OEAs, MedaLogistics Summit i la Trobada de l’AZFA:

DADES DELS CONGRESSOS
Número de Sessions 62
Número d’Speakers Internacionals 419
Número d’Assistents 5.312
Número de Casos d’èxit 293
Nº països dels participants 79

 

Mobile Industrial Robots i AndSoft reben el Premi SIL a la Millor Innovació 

L’última jornada del SIL 2019 ha acollit la cerimònia de lliurament dels Premis SIL 2019 a la Millor Innovació presentada en la Fira. Un robot intel·ligent, de Mobile Industrial Robots, i una innovadora solució integrada per a l’emissió de l’e-CMR, d’AndSoft, han rebut el Premi SIL a la Millor Innovació presentada en el SIL 2019 després de la deliberació d’un jurat format per 14 periodistes especialitzats en el sector de logística, el transport, la intralogística i la Supply Chain.

 

Fernando Fandiño Oliver, Director de Mobile Industrial Robots, ha rebut el Premi SIL a la Millor Innovació de mans de la Secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez. El jurat ha decidit premiar el robot intel·ligent MiR 1000 de Mobile Industrial Robots per ser el més potent dels seus robots que pot recollir, transportar i lliurar automàticament pallets i altres càrregues pesades de fins a 1.000 kg a través d’entorns dinàmics. El MiR 1000 és una alternativa col·laborativa, segura i flexible als potencialment perillosos i costosos muntacàrregues en la planta de producció. Es tracta del primer robot mòbil del món amb intel·ligència artificial (IA) que porta la navegació robòtica a un nou nivell.

 

Per la seva part, Víctor Vilas, Business Development Manager d’AndSoft, ha rebut el Premi SIL a la Millor Innovació per la innovadora solució integrada per a l’emissió de l’e-CMR des del sistema e-TMS. L’e-CMR (el contracte electrònic per al transport internacional en ruta de mercaderies) està demostrat que estalvia temps, costos i dóna major seguretat i traçabilitat, tant per al transportista, com per al carregador. AndSoft permet la creació automàtica des del propi sistema e-TMS, gràcies a la integració amb el Partner TransFollow, l’enviament a l’eina de mobilitat TrackAPP i la lectura digital (Codis QR) de les signatures del transportista i del destinatari de la càrrega.

 

Geever, Premi eDelivery Barcelona a la Millor Innovació

eDelivery Barcelona 2019 també ha clausurat la seva present edició entregant els seus Premis a la Millor Innovació i a la Millor Startup de la fira. En aquesta ocasió, després de la deliberació d’un jurat format per 6 periodistes especialitzats en retail i comerç electrònic, el Premi a la Millor Innovació de la feria ha recaigut en Geever. Pere Roca, Conseller i Director General de Districenter i Eduard Coves, Director General de Geever, han rebut el premi de mans de la Secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez. El jurat ha valorat la solució disruptiva en la distribució urbana d’última milla de Geever que funciona amb una xarxa capil·lar de micro-emmagatzems de proximitat situats en pàrquings adaptats, que faciliten la càrrega i la descàrrega. Estan repartits per tota la ciutat i són proveïts des de la seu central a la nit per no generar molèsties en la via urbana durant el dia, quan hi ha més trànsit. Disposen de lockers intel·ligents que permeten recollides les 24 hores del dia. Cada dia els Geevers, que són persones del teu mateix barri, realitzen el repartiment amb carretó o patinet des dels micro-emmagatzemis a la destinació. Gràcies a que cada micro-magatzem té un radi d’acció de sol 750 metres com a màxim Geever pot oferir finestres de repartiment acotades fins a les 22 hores que s’adapten a tots els horaris o si es prefereix, es poden recollir els paquets en els lockers les 24 hores tots els dies.

 

RePack, Premi a la Millor Startup d’eDelivery Barcelona

Per últim, el Premi a la Millor Startup d’eDelivery Barcelona, organitzat en col·laboració amb La Salle Technova, ha recaigut en RePack. Es tracta d’un servei d’empaquetament reutilitzable i un programa de fidelitat per al comerç electrònic, mitjançant el qual els paquets de lliurament es poden retornar de manera còmoda i fàcil, i després ser reutilitzats. És una solució concreta per a reduir les escombraries dels envasos en el comerç electrònic. RePack reemplaça l’empaquetat de lliurament d’un sol ús en el eCommerce i el servei té tres elements: Borses reutilitzables de lliurament; Plataforma de devolucions global; i Sistema de recompenses per a usuaris finals.

 

El SIL i eDelivery Barcelona 2020 ja tenen dates

Per últim, Pere Navarro ha volgut donar les gràcies a totes les autoritats, associacions nacionals i internacionals que col·laboren tant al SIL com a eDelivery Barcelona, patrocinadors, molt especialment als nostres Patrocinadors Oficials, Ministerio de Fomento, Adif, Aena, Puertos del Estado, Renfe, Generalitat de Catalunya, CIMALSA, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Port de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona i La Vanguardia, als Patrocinadors del Congrés del SIL XPO Logistics, SEAT, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ICEX, Viastore Systems, ToolsGroup i Fieldeas, als Patrocinadore d’eDelivery Barcelona Correos, Accenture, ATLAS, Bringg, Deveryware, Saba, Vanderlande i Barcelona Activa, i als Patrocinadors de l’InTrade Summit BCN, Taric, Empresas Masiques, Puerto de Barranquilla, Magaya, Global Candance, JUMA Consulting, DP World i la Associació Peruana d’Operadors Econòmics Autorizados. Igualment a expositors, participants nacionals i internacionals, visitants i mitjans de comunicació, i a la ciutat de Barcelona, per la seva col·laboració i la seva entusiasta participació, que han fet possible l’èxit d’aquesta 21ª Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa.

 

La 22ª edició del SIL i la 4ª edició d’eDelivery Barcelona tindran lloc del 9 a l’11 de juny de 2020 a Fira de Barcelona.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies