El Consorci de la Zona Franca de Barcelona participa i col·labora activament en diversos projectes que tenen com a objectiu potenciar la capacitat empresarial de Barcelona i fer-la cada vegada més competitiva econòmicament.

Institucions

BARCELONA - CATALUNYA CENTRE LOGÍSTIC

El Consorci és cofundador de l'associació Barcelona - Catalunya Centre Logístic, una entitat publicoprivada, que té com a principals objectius: convertir la ciutat i la seva comunitat logística en la principal plataforma de prestació de serveis logístics del sud d'Europa i de l'àrea mediterrània; i fomentar la projecció internacional en una economia globalitzada.

INSTITUT D'ESTUDIS REGIONALS I METROPOLITANS DE BARCELONA

El Consorci forma part del Consell de Govern de l'Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, que impulsa estudis i valoracions relacionats amb Barcelona i l'àrea metropolitana. L'institut és un precursor de l'anàlisi de les tendències i els problemes de les grans metròpolis i ofereix avaluacions rigoroses sobre aspectes de la ciutat i l'àrea metropolitana.

PLA ESTRATÈGIC METROPOLITÀ DE BARCELONA

El Consorci forma part dels òrgans de govern del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, que contribueix a impulsar noves idees i projectes econòmics, socials i institucionals. L'associació té com a objectius descobrir oportunitats i fomentar línies d'acció innovadores, així com detectar les mancances de Barcelona i de la regió metropolitana.

Altres institucions

Nombroses institucions, fundacions i associacions integren el ric teixit de la societat civil de Barcelona, i el Consorci hi participa a través dels seus òrgans de govern. En destaquen:

Asociación de Centros de Transporte de España (ACTE) | Cambra de Comerç de Barcelona | Cercle d’Economia | Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya | Foment del Treball Nacional | Fundació Cercle d’Economia

Empreses

La institució també impulsa iniciatives empresarials a través de la participació financera en diverses societats que desenvolupen projectes innovadors. Aquestes societats tenen en comú la seva capacitat per fomentar i millorar els serveis més avançats dirigits a les empreses; estan molt lligades a la ciutat i són pioneres en noves tecnologies.

CONSORCI ZF INTERNACIONAL, SAU

Capital social: 361.000 euros

Participació: 100 %

Dedicada a organitzar esdeveniments firals del sector immobiliari i logístic.

BCNEMPRÈNSCR SA

BARCELONA EMPRÈN, SCR

Capital social: 3,82 milions d'euros

Participació: 1,19 %

Barcelona Emprèn inverteix en microempreses innovadores. L'ajuda es concentra en el procés de creixement i desenvolupament. Els sectors preferents d'inversió són: telecomunicacions, electrònica, internet, informàtica, biotecnologia i continguts audiovisuals.

BARCELONA REGIONAL

Capital social: 1,53 milions d'euros

Participació: 12,5 %

Com a consultoria d'arquitectura i enginyeria, Barcelona Regional es dedica a l'estudi, redacció i gestió de projectes d'interès urbà i metropolità.

Barcelona Strategic Urban Systems

BARCELONA STRATEGICAL URBAN SYSTEMS, SA

Capital social: 532.000 euros

Participació: 25 %

Consultora que té com a objectiu principal exportar l'exitós model urbanístic de Barcelona al mercat internacional.

Mantenimiento Iberia

IBERIA DESARROLLO BARCELONA, SL

Capital social: 6 milions d'euros

Participació: 25 %

Construcció i explotació d'un hangar de manteniment d'avions a l'aeroport del Prat.

PARC TECNOLÒGIC DEL VALLÈS, SA

Capital social: 6,93 milions d'euros

Participació: 49,4 %

Gestiona el centre que acull companyies específicament dedicades a l'R+D.

Proviure Grup Caixa Catalunya

PROVIURE CZF, SL

Capital social: 860.000 euros

Participació: 50 %

Constituïda pel Consorci i Proviure de Caixa Catalunya, el seu objectiu és la construcció i la gestió d'un parc de 500 habitatges dotacionals de lloguer a Barcelona, destinats a joves i persones de la tercera edat.

Proviure Grup Caixa Catalunya

PROVIURE CZF PARC D’HABITATGES, SL

Capital social: 3,52 euros

Participació: 50 %

Promoció d'habitatges destinats a joves i persones de la tercera edat.


PYRAMIDS INDUSTRIAL PARKS

El Consorci participa amb un 5% en el capital de la societat i hi aporta el seu nom, el seu know-how i actuacions de publicitat i promoció del producte, tant a Espanya com internacionalment.